![]() |
|
|||||||
| Kayıt ol | İlkelerimiz | Kütüphane | Radyo | Haber Oku | Forum Rehberi | Arama | Bugünkü Mesajlar | Forumları Okundu Kabul Et |
![]() |
|
|
Seçenekler | Stil |
|
|
#11 |
|
Danışman
Teşekkür: 709
185 Mesajına 339 kere teşekkür edildi
|
Sevgili arkadaşlar felsefe okumak bana iyi gelecek.Dün elime Habermas hakkında bir makale geçti,bir iki paragraf okuyarak bırakırım düşüncesiyle elime aldım ama hayret bir türlü bırakamadım.Bu kez bıraz felsefeye dalmam gerek galiba beni baya bi rahatlattı düşüncesi ile felsefe okumalarına girmeyi düşündüm. Ancak bu kezde girersem çıkamam kuşkusu ile çünkü kendimi o yönde hep okumalar ararım diye de hani tedirgenliğe kapılmadım değil. Ama son yıllarda felsefeden ben değil herkesin uzaklaştığını, daha çok günlük yazılarla ilgilenildiğinin de farkına vardım .Bilmiyorum belkide bu bana özgü bir şey ama okuduğum dergi ve makalelerde bu yönde beni etkilemiş olabilir. Her neyse 9 numaralı Diyalektik Metaryalizm bana uyar. Marksizmi genellikle ideoloji olarak yansıtırlar. Diğer tarftan Marks ideolojilere karşıdır bunu açıklamıştırda (nerde diye inşallah bana sormazsınız.) O zaman marksizm bir yöntem,düşünce disipleniyse bunu kavramaya sanırım buradan başlamak gerek. Marks sadece Kapitalizmi açıklamak için bu kadar kitap yazmamıştır her halde.
Kohlhaas dost sevgilerimle |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Okur
Teşekkür: 17
7 Mesajına 15 kere teşekkür edildi
|
Temel bır ayrım bulunuyor.
- Okuma grupları neden var? Okuma gruplarını ıstememızın sebebı; ortak bır konuyu okuyarak o konu üzerınde tartışmak mıdır? Yoksa, konu ortak olsa da, geçmışten gelen bırıkmış bılgılerımızı de kullanarak sentez oluşturarak kendı doğrularımız çerçevesınde tartışmak mıdır? 2. sebebı kabul edenler ıçın düşünecek olursak; sıtedekı mevvut olan konular ıçınde de bu gaye gerçekleştırılebılır. Güncel-sıyası makaleler vs bölümlerınde de, bır makale oluyor ve bızler bu makaleyı "kendı doğrularımız" ıle tartmıyor muyuz? Okuma grupları ıse, daha farklıdır, kanımca. Şöyle kı, okuma grupları aynı zamanda araştırma grubu gıbı, konu üzerıne konuyla alakalı argümanları kullanarak tartışırlar. Okuma gruplarının amacı, kavramları netleştırmeye çalışmak, eksıklıklerı doldurmak, tartışma üslubunu ve şeklını oturtmak, kışısel gelışımı sağlamaktır. Bu sebeble de, okuma grupları sevıyelere göre değerlendırılebılır. Marksızmı öğrenmek ısteyenler, marksızmın temel ılkelerını anlamaya çalışanlar ıçın, öncekı mesajımda da söyledığım gıbı "en baştan başlanmalıdır". Bu grubun dışında olan, (sıteye çok fazla bakmadım, fakat kıvılcım, leon, alıkorkmaz gıbı kışıler) kışıler ıçınde farklı kıtaplar belırlenebılır. **** Sevgılı Serap Kaya, Emretmışsınız gıbı algılamamıştım, bu şekılde algıladığımı, mesaj yazdığımı sanmanızı sağladığım ıçın üzgünüm. Benım, Nıçeyı örneklendırmem sıtede o tartışılmış olduğundandı, yoksa özellıkle bır kışıye takacak, onu büyütecek değılım. Nıçe tartışmasına da bakarsak aslında, kışıler üzerınden ılerlemenın sakıncalı olduğunu anlayabılırız. Buradakı amacın, okunan kıtabın ele alınarak gerçekleşmesını vurgulamak ıstemıştım. Nıçe'nın bırden fazla kıtabının olması da, yıne tartışan tarafların "bılgı bırıkımı" ıle orantılı olacaktır, yanı konu "okunan kıtap" değıl, okunan-okunmayan kıtapların tümünü kapsayacaktır. Selamlar... |
|
|
|
| Teşekkür edenler | Baran Yılmaz (02-17-2008), serapkaya (02-17-2008) |
|
|
#13 |
|
Süresiz İhraç
Teşekkür: 488
345 Mesajına 575 kere teşekkür edildi
|
Teşşekkürler Mitka, bu sefer söylediklerine katılıyorum. Diğer arkadaşları da Kurtuluş arkadaşımızın önerilerine bakarak, -ya da kişiler de öneri belirtebilir zaten- bir sonuca bağlamaya davet ediyorum. Yalnız lütfen benim de anlayabileceğim bir kitap olsun
![]() |
|
|
|
|
|
#14 |
|
İhraç Edilen Üye
Teşekkür: 139
113 Mesajına 233 kere teşekkür edildi
|
Bir arkadaş çıkıp,bu işin nasıl kotarılacağını anlatsın.
Yani nasıl işliyeceğini. Bu saptandıktan sonra,kitap seçimi kolay. kıvılcım Kitap için önerim : Komünist Manifesto Konu Fuser tarafından (03-08-2008 Saat 02:31 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Gereksiz tartışmalarda atfen yazılan kısımlar tekrardan soruna mahal vermemek için çıkarılmıştır. |
|
|
|
| Teşekkür edenler | Lilith (02-21-2008) |
|
|
#15 |
|
Okur
Teşekkür: 17
7 Mesajına 15 kere teşekkür edildi
|
Kıtaba karar vereceğız ve bır okuma bıtış tarıhı konacak. ( sonradan da katılımlar olursa, tartışmalarımızı okuduktan sonra onlarda özetlerını ıletebılırler )
- Belırleyeceğımız kıtabı, katılacaklar okurken notlar çıkararak okumalı - Notları, herkes ayrı bır yenı konuda aktarmalı ve notlar üzerınden, eksıklerı gıdererek-doğru/yanlışlığını gıdererek tartışılmalıdır. Böylece, kıtabı daha önceden okumuş olanlarda netten ya da kendı kıtaplarından tartışmaya katılabılır, eksıklıklerı gösterebılır. Tartışmalarda, daha somutlaşır. Bıran evvel başlanmalı dıye düşünüyorum. Mıtka |
|
|
|
| Teşekkür edenler | serapkaya (02-20-2008) |
|
|
#16 |
|
İhraç Edilen Üye
Teşekkür: 139
113 Mesajına 233 kere teşekkür edildi
|
Yaklaşık bir aydır bu konu üzerinde konuşuyoruz.
Henüz bir adım bile atamadık. Bir an evvel bu işi kotarmak için gerekli işleyişin nasıl olacağını ortaya koyalım. Kitap önerimi,bir arkadaşımın uyarısı ile geri alıyorum. Dostlukla kıvılcım Konu Fuser tarafından (03-08-2008 Saat 02:32 ) değiştirilmiştir.. Sebep: Gereksiz tartışmalarda atfen yazılan kısımlar tekrardan soruna mahal vermemek için çıkarılmıştır. |
|
|
|